zych07 napisał(a):
Rozumiem że wolicie robić zawody na mailnce bo macie tor i jest wygodniej, dobrze niech będzie 4 i 5 eliminacja na malince, ale może skusicie się na finał gdzieś indziej, np. Manufaktura jak rok temu, było bardzo dużo widzów i też odmiana toru a nie ciągle malinka
człowieku zastanów się co Ty piszesz ? Zrozumiałbym gdybyś pytał o inną lokalizację i miał na myśli tor w Częstochowie czy w Konstantynowie na boisku "Włókniarza", takie miejsce jak Manufaktura w Łodzi nadaje się ale dla modeli torowych a nie off-road. Jeśli rozróżniasz typy podwozi powinieneś również wiedzieć którym z modeli gdzie należy jeździć bo widok baji na kołach terenowych jeżdżącej po kostce brukowej mnie osobiście przeraża. To właśnie tam
w Manufakturze spora grupa modeli kończyła wyścig po jednym spotkaniu z oponą ! - już zapomniałeś bo ja napatrzyłem się na usterki które w normalnych warunkach nie występują (obrobiony HEX koła w Baji, czy pęknięta zwrotnica również w Baji, modele 1:10 po prostu masakra elementów zawieszenia, w modelach nitro przypalone sprzęgła i przeciążony napęd środkowy z racji zbyt dużej przyczepności do betonu). W Malince czy innym typowym miejscu do zabaw off-road nigdy nie napsujesz tyle co na torze betonowym z oponami. Dodam jeszcze że w Malince przy ładnej pogodzie widownia również dopisuje, z imprezy na imprezę ludzi spędzających czas w parku przybywa a kwestia jest tylko taka żeby zawody dobrze na terenie Zgierza zareklamować i opisać w internecie na lokalnych stronach - tak bym zrobił na miejscu HPI
Należy wziąść pod uwagę również inne + oraz - sporej widowni podczas zawodów. Czy zastanowiłeś się nad tym że jeśli na takie kameralne zawody przyjdzie tłum to opanujesz strefę serwisową ? Z doświadczenia wiem że są to sprawy nierozwiązywalne ponieważ organizatora tak na prawdę nie interesują zbytnio obce osoby kręcące się przy Twoim stanowisku/stoliku gdzie nie rzadko leżą rzeczy osobiste, klucze od samochodu itp przedmioty. Jak znam życie zaraz Pan Dariusz napisze że strefa serwisowa jest zawsze ogrodzona i nie ma możliwości aby osoby postronne kręciły się przy stanowiskach uczestników zawodów - z doświadczenia wiem że nie każda lokalizacja pozwala na dobre zabezpieczenie strefy serwisowej i przykładowo na zawodach w ubiegłym roku w Cieszynie prowadząc model spoglądałem czasem w stronę zaparkowanego nademną samochodu gdzie przy gratach miałem po prostu tłum gapiów nie do opanowania

Malinka po ostatnich modyfikacjach jest całkiem spoko i na pewno jest to lepsza lokalizacja od każdego marketu bo jak inaczej można nazwać takie miejsce jak Manufaktura
P.S Nie znalazłem swojego nazwiska w rankingu w grupie tracków 1:10 ? Na ostatniej eliminacji zająłem 2-miejsce za P.Nosidlakiem. Prosiłbym o uzupełnienie listy

Z góry dziękuje