Rafał Piesio napisał(a):
Wojciech Taperek napisał(a):
(...) co do ponadwymiarowych czcionek to zaraz chwila przeciez te rozmiary sa dostepne wiec niesa ponad wymiar dostepny
Wojciech Taperek napisał(a):
(...)p.s. a co do obecnego podpisu co niejest zabronione jest dozwolone
to może umieścisz w swoim podpisie parę przekleństw - o ile mi wiadomo samo forum nie zabroni Ci tego. poza tym, nawet jeśli się zastosuje funkcję cenzury, w którą wyposażone jest forum, zawsze można to obejść: zamiast pisać: "miś" można napisać "mi$" albo "bear"
uważasz Wojtku, że jedynym ograniczeniem tego, co wolno, a czego nie wolno mają być techniczne automaty? no chyba nie tędy droga... a że działają ograniczenia umowne, świadczy choćby to, że na forum praktycznie nikt nie wkleja grafik, mimo, że od strony technicznej jest to możliwe...
Wiesz torche przykre jest iz wpado ci do glowy ze mozna uzyc tam wulgaryzmow bo niesa technicznie zabronione,obawiam sie ze coponiektorym delikwentom podsuneles glupie pomysly, mnie osobiscie nie przyszlo do glowy by w podpisie lub gdzie kolwiek indziej na forum uzywac niecenzuralnych wyrazen, czemu? bo to Chamstwo i porstactwo!
a co do automatow ograniczajacych to masz racje, niektore rzeczy musi ograniczac automat, ale my tu akurat wlasnie roawiamy o ustaleniach umownych, Premek zglosil taka sugestje co do podpisow i zainteresowani jak widzisz biora czynny udzial w dyskusji by ustalic jakies posrodkowe ustalenia i zglosic je do regulaminu, przynajmniej ja to tak widze.
przyznalem racje iz te podpisy nie moga byc az tak wielkie jak akurat byl w moim przypadku ale i nie tylko w moim bo jest wiecej osob stosujacych takowe podpisy
zmniejszylem go stanowczo i uwazam ze teraz ten rozmiar jest maxymalnie duzy i widoczny jednoczesni, a juz tak nie razi jak to bylo poprzednio
wiec konkludujac :proponuje wniesc ograniczenia umowne do regulaminu :
-podpis uzytkownika nie moze byc dluzszy niz 4 wersy (gdzie znaki --- ; ____ ; ........ lub inne tego typu stosowane jako linnia i tym podobne zaliczane sa jako wers)
-moze zawierac tekst dowolny zgodny z kultura forum
-niemoze zawierac banerow
-moze zawierac nazwe teamu lub sponsora zgodna z dostepnymi kolorami, czcionka "duza" nieprzekarczajaca rozmiaru 18
i takie zmiany i ustalenia umowne mozemy przyjac co wy na to??